zondag 2 maart 2008

=?us-ascii?Q?niets bijzonders?=

Hallo allemaal, ik zit nog even uit te buiken van de kroketten bij het avond eten...

het schip schommelt wel lekker zo met die golven en windkracht 10. heb samen met de eerste stuurman vanmiddag iedereen bang gemaakt dat er 12 meter hoge golven stonden, wel grappig die reacties.

Vanochtend kwam ook nog even een vrachtwagen langs met eten, bier en onderdelen. daar zijn we bijna de hele ochtend mee bezig geweest, maarja mag ook wel. het is tenslotte wel het eten voor komende 3 maanden.

afgelopen week was wel heel erg druk, we kwamen maandag in Rotterdam aan, dat was wel lekker. ik moest bunkerwacht zijn ( dan moet je kijken of er tijdens het brandstof tanken niet ergen een leiding knapt ofzo) heerlijk de hele dag in het zonnetje
zitten bellen :P maar dat verveeldde toch wel na een uurtje of 4, toen moesten we nog 200 ton ofzo.

en dinsdag moest ik de stad in voor een vaccinatie, toen ik terug kwam op het schip zeiden ze dat ze mij pas de volgende ochtend weer hadden verwacht.. had dus even een dagje naar huis kunnen gaan.

verder veel mensen van kantoor die even interessant komen doen en even uitleggen dat dit zo moet, en dat moet ook even anders... en de andere helft van kantoor weet eigenlijk niet wat ze te zoeken hebben aan boord. Ach wel leuk als ze dan even vragen
waar ze ookal weer zijn en hoe ze er weg moeten komen. ook zijn er deze week 2 nieuwe engineers aan boord gekomen, erg gezellig gasten! t word alleen maar leuker hier.

Van de startlucht compressor wat de krukas uit zijn lagers gelopen, dat gingen we wel even fixen. het heeft uiteindelijk 2 nieuwe krukassen gekost en de fabrikant heeft em zelf maar in elkaar gezet.

want de eerste krukas die we kregen had een afwijking van 0,6 milimeter bij de koppeling. dat lijkt weinig maar als dat ding 7000 toeren per minuut maakt stap je nog wel even verder achteruit. maar wel jammer dat het niet goed was, we hadden er erg
onze best op gedaan. heel precies te werk en heel voorzichtig.

komen vrijdag die gasten van de fabriek staan de de lagers er met een hamer in te slaan, en de bouten gewoon zo vast mogelijk als ze kunnen ( de bouten hebben allemaal een ander moment nodig staat in de manual...) maar goed weer een halve milimeter
afwijking op de krukas. zeggen ze, ''nou best netjes zo eigenljik wel he''. nou dan geloof je dat maar, niet te dicht in de buurt gaan staan.

woensdag avond zijn paul dikke sander daan en arnaud lang gekomen, was erg gezellig. donderdag me zus, en vrijdag de rest van de familie. heel leuk allemaal. je mist ze dan toch wel merk ik. maarja nog maar 4 maandjes te gaan.

volgende week gaat ik naar de brug en dek. even kijken hoe het daarzo moet (wel goed gepland want die andere leerling heeft steeds in de kou en regen moeten werken, en komende maand krijgen we alleen maar mooi weer :) )

nou luitjes....

ik moest maar weer eens wat gaan doen

laters!!


Received: from GCC at Globe Wireless;
Mon, 03 Mar 2008 00:33 UTC
Message-id: 235223995

Geen opmerkingen: