woensdag 12 maart 2008

updeetje

hey allemaal!

hoe gaat t daarzo? hier gaat ook alles wel best alleen net even de airco aan moeten zetten, het word hier al lekker warm. in italie schijnt de zon lekker en er heerst een temperatuurtje van zo'n 18 graden in de zon. korte broeken weer heet dat! . Oja
en jullie hadden weer-alarm toch :P

afgelopen zaterdag ben ik van de machine kamer overgestapt naar het dek en de brug. En dek da's nou echt loei en loei zwaar. We moesten in de haven 2 stukken van 1051 ton aan boord halen. sta je daar met z'n tienen te sjouwen duwen en trekken.

aan het hijsgerij bedoel ik dan he ;) de hijskabels en de shackles ( verbindings stukken) zijn zo zwaar dat deze met de kraan opgetild moeten worden, lukt niet met de hand, en ook niet met 20 handen.

maar goedhet werkt erg lekker in de zon op het dek! alleen wel jammer is dat er overal waar je kijkt gelast word. daar in kijken is niet echt aan te raden. Dan gaan na een tijdje meestal je ogen tranen en prikken ( alsof ze de hele sahara in je ogen
hebben staan proppen). het klinkt overdreven ( dat is ook wel zo) maar fijn is het niet.

naja gelukkig nergens last van gehad!

In marina di Carrera, waar ik gisteren uit ben vertrokken, ben ik met een paar andetre gasten wezen stappen. echt erg saai. ja heel saai. stap je een disco binnen, na 12 euro te hebben gedokt, zijn er allemaal bejaarde mensjes aan het dansen! @ !

Dat wilden we niet heel graag zien ofzo. maar wel effe lekker een biertje wezen halen in de ierse pub.

de volgende avond ging ik met de andere leerling 2 machinist en 2e stuur uit eten. zat direct (achter een heel hoog hek) naast het schip een restaurant.

eerst wat aan de bar gedronken, toen naar boven ( daar was de eetzaal). die was helemaal leeg. lekker gezellig! toen werd er gezegt dat ze pas open gingen om half 8, dat we er wel al vroeg waren.

hadden we allemaal lekkere vis uitgezocht en besteld. komen er in eens mensen aan lopen, in pak. Later zat de hele tent vol met pakken, behalve die luidruchtige boeren in hun korte broek en t-shirt :D. maar dat eten was echt heerlijk, weet niet wat het
was, het smaakte naar iets vis achtigs :P

volgende dag weer vroeg op, om 7 uur aan dek. behalve als de koelkast in de bar leeg is, dan eerst bijvullen. maar aan dek is alles wel zwaar. die stukjes van 1051 ton zitten met 46 sjorringen per stuk vast aan het dek gelast. dus na een middagje ben
je helemaal kapot. vooral als je hoort dat we tot 21:00 door moeten.

Dan heb je 's avonds echt wel een biertje verdient hoor. die koelkast was inderdaad ook snel leeg.

nu varen we langs de stromboli (een vulkaan bij italie ergens, voor de mensen zonder parate topo kennis ;) )

en daarna door de straat van messina tussen vasteland en sicillie door. om ergens overmorgen weer aan te komen in Venetie.

Daar stapt weer nieuwe bemanning op, een nieuwe kaptein en 3e stuurman en 3e machinist. dus de hele bemanning is sinds rotterdam gewisseld. behalve de matrozen ik en kasper.

naja, nog 3 en een halve maand. kan ik weer gaan liggen nietsen op het strand!

laters


Received: from GCC at Globe Wireless;
Thu, 13 Mar 2008 03:19 UTC
Message-id: 357729555

Geen opmerkingen: